Vilt van Eef

           

Viltdag  'Sierkussenhoes'

door Evelien Linschoten

We vilten op deze dag een sierkussen voor een bank of stoel van ongeveer 45x45 cm. Hiervoor leer ik  je verschillende vilttechnieken. We experimenteren met alle mooie kleuren merinowol, naaldvilt, zijde  en met water en zeep. Hierbij ben je geheel vrij je eigen kleurencombinaties te kiezen.

Op deze dag leren we de basis van het nat vilten als je die nog niet beheerst. We maken een proeflapje en gaan daarna aan de slag met het werkstuk.  De basis waarop we vilten zijn lappen merino naaldvilt ( een voorvilt), zodat je er zeker van kan zijn dat je een gelijkmatig stevig vilt krijgt. De onderlaag van  de lap naaldvilt is dan als het ware je 'schildersdoek' waarna je zelf nog alle kleuren lontwol kan kiezen die je daarop legt.


Wanneer  volgens afspraak 

Hoe laat:     10.00 - 16.00 16.30 uur.  

Waar:         Oldskoel,  Grote sloot 116a in  Burgerbrug (NH)

Maximaal 6 deelnemers, minimaal 3 deelnemers.  

je zorgt zelf voor een groepje deelnemers. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden met vriendinnen, familie of collega's. Lukt dit niet en wil je alleen komen, dan is het mogelijk om enkele privélessen van 2 uur af te spreken.

KOSTEN: €85,- pp  inclusief standaard hoeveelheid merinowol en ondergrond van naaldvilt. Met deze hoeveelheid wol heb je genoeg om een kussenhoes voor een sierkussen te vilten van 45 x 45 cm.  

Je brengt je eigen lunch mee. Evelien zorgt voor iets lekkers bij de koffie  en voor soep bij je eigen lunch.

Het is fijn als je zelf een grote handdoek meebrengt en eventueel een keukenschort. Te wijde of loshangende kleding is niet zo handig bij het vilten.

voor opgave of meer informatie van Evelien,  kunt u het aanmeldformulier invullen, dit is te vinden bovenaan de pagina.Kaart