Vilt van Eef
              verrassend viltwerk     

Viltdag 'Wandkleed - Viltpaneel'

We vilten op deze dag een wandkleed ( viltpaneel) van ongeveer 70 x 90 cm. We gebruiken daarvoor diverse soorten schapenwol en zijde. 
Hiervoor leer ik  je verschillende vilttechnieken. We experimenteren met alle mooie kleuren merinowol, naaldvilt, zijde  en met water en zeep. Hierbij ben je geheel vrij je eigen kleurencombinaties te kiezen. Je gaat werken met  ongeverfde wol in naturel kleuren  maar je kunt ook gebruik maken van gekleurde merinowol.

Je leert op deze dag dus ook de basis van het nat vilten als je die nog niet beheerst. We maken een proeflapje en gaan daarna aan de slag met het werkstuk.   Aan het einde van de dag bestaat de mogelijkheid om de gevilte lap te spannen om een houten frame. Je gaat dan met een prachtig viltpaneel naar huis!


Wanneer:    volgens afspraak 

Hoe laat:     10.00 - 16.00/16.30 uur.  

Waar:         Oldskoel,  Grote sloot 116a in  Burgerbrug (NH)

Maximaal 6 deelnemers, minimaal 3 deelnemers.  

Je geeft je als groepje op. Je zorgt dus zelf voor genoeg deelnemers, maar je kunt je ook aanmelden met bijvoorbeeld met vriendinnen, familie of collega's! Lukt dat niet dan kun je ook tijdens privélessen een wandkleed of paneel maken. 

KOSTEN: €80,- pp  inclusief materiaal   ( keuze met houten frame + €10,-)

Je brengt je eigen lunch mee. Evelien zorgt voor iets lekkers bij de koffie  en voor soep. je neemt zelf broodjes mee.

Het is fijn als je zelf een grote handdoek meebrengt en eventueel een keukenschort. hele wijde of loshangende kleding zijn lastig bij het vilten.

voor opgave of meer informatie van Evelien,  kunt u het aanmeldformulier invullen, dit is te vinden bovenaan de pagina.

Kaart