Vilt van Eef
              verrassend viltwerk     

        

Groepslessen vilten voor beginners en gevorderden   

 

3 dagdelen: zaterdag 2 oktober en 16 oktober en 30 oktober  2021

van 9.30 - 12.30    

kosten: €125,-  ( 3 lessen)


Je betaalt in 1 keer voor 3 lessen.

In deze korte cursus leer je de beginselen van het natvilten als je nog geen viltervaring hebt. Heb je wel al viltervaring en wil je je vaardigheden opfrissen of nieuwe technieken leren, dan zijn deze lessen zeker ook geschikt. Twijfel je daarover dan kun je voor de zekerheid contact opnemen met dit mij te bespreken. 


We werken met kaardvlies, lontwol, naaldvilt en zijde. Je maakt tijdens deze cursus meerdere werkstukken. We starten de eerste les met een opdracht  en daarna is er ook ruimte voor eigen inbreng. Voor Evelien geldt tijdens deze cursus vooral dat cursisten genieten van het werken met wol en plezier hebben in het spelen met de mogelijkheden van het materiaal en het werken met kleuren. Na 3 dagdelen heb je de basisprincipes van het vilten geleerd en kan je daar thuis verder zelfstandig mee aan de slag.  Voor vilters met meer ervaring zijn deze lessen een uitbreiding van de vilttechnieken die je al kent. Nieuwe technieken kunnen zijn: het invilten van materiaal,  vilten om mallen, 3D vilten, nunovilten. In overleg is veel mogelijk.

 Voor vilten geldt net zoals voor veel andere vaardigheden: oefening baart kunst! Door het vaak te doen en ook goed te kijken naar het resultaat van jezelf en anderen, leer je steeds beter hoe wol, water en zeep op elkaar inwerken. Je zal ook regelmatig voor verrassingen komen te staan want elk viltproces is afhankelijk van een heleboel factoren. 


Tijdens deze lessen is het niet mogelijk om te vacht vilten

  


 Kaart